30 mars 2011

jeg har havnet i en good flow. en flow som innebærer en høy grad av hverdagskos. det passer meg utmerket.

28 mars 2011

et øyeblikk verdt å ta vare på

noen ganger glemmer man at sola finnes 
- alt man ser er hvitt og snø. 
desto vakrere åpenbaring

Nordmarka i Møre og Romsdal 
foreviget av min kjære mobil 

matprat

Er det viktig med lysekrone?
En dag ble jeg spurt om hva jeg foretrekker når jeg skal spise ute. God stemning får konkurranse av kvalitet og pris. Umiddelbart tenker du nok at de to første er avgjørende faktorer. At dersom stemningen ikke er på topp, så er stedet uaktuelt.  
 

Jeg eliminerer punktet ved å påstå at stemningen ikke blir bedre enn du selv lager den.

Det er viktig å bli mett. Da skader det ikke om maten er god.
Jeg reklamerer for Graffi med glede. Nam!

God mat er kanskje det viktigste? Definer god mat. Dersom du elsker ekslusive delikatesser bestående av rå fisk og tofu, definerer vi det svært forskjellig. Den er som baken den smaken. Men læll. Det er hyggelig å vite at man hverken blir servert katt eller pels. En viss standard liksom.



Pris da? For en fattig student er prisen nokså importante. For hvordan kan man bruke en ukes matbudsjett på en liten tallerken med noe som ikke var så godt likevel? Det ligger utenfor min fatteevne.



Mitt svar er mye for pengene. Men bare fordi stemningen er mulig å medbringe, og smaken kan piffes opp med diverse krydder. Man skal gå mett ut døra. Uten å måtte spise papp med ketchup.

Stedet får bonus dersom det er gratis refill på kaffen.


Slik tenker en student.

21 mars 2011

Happiness

forelska meg helt i denne plansjen. ei solid trefjøl med et ordtak til en nett sum. 
litt for nett til at jeg kan kjøpe den. 

men den matcher blomsterpotta mi.og så sier den noe om hvordan jeg ønsker å leve livet mitt.

 
flaks for meg at jeg var litt bortskjemt noen dager senere. 

Bonde i by'n

 I helga har jeg hatt besøk av mine kjære foreldre. Det er artig å være litt turist i sin egen by, gå og ta bilder av alt og ingenting. Man kan rusle rundt uten mål og mening, og det er helt greit. Vanligvis skal vi alltid se så opptatte ut. Hvis vi må vente mer enn ett minutt på bussen så begynner vi å fikle med mobilen. Om ikke annet for å slette litt meldinger. 

En turist ser verden med andre øyne. Med andre briller som vi sosionomer liker å kalle det. Turisten er åpen, positiv og oppriktig engasjert i sine omgivelser. Man ser ikke i bakken når man går. Man skynder seg ikke avgårde. Og man tar seg tid til ting man på en vanlig dag ikke hadde vurdert en gang.

Kanskje vi burde være flinkere til å være turister? Til å se det som er rundt oss, sette pris på han med trekkspillet og posere foran gamle hus. Kjøpe ting man kanskje ikke trenger bare fordi pengene går til en god sak. Føle glede i det man unner seg en litt for stor is, ta en kopp kaffe på en kafè og bare bli der til de stenger. Vi har det for travelt til å leve.

På lørdag var vi på Bondens marked. Trondheim Torg fylt med små, søte boder og blide bønder som snakker bredt og går med skinnvest. Handle elgpølse og honning for en formue mens man lurer til seg flest mulig smaksprøver i osteboden. Det er noe eget med boder på torget. God stemning og tradisjon fremfor alt. Umulig å ikke bli en smule nasjonalromantisk.






Og dersom noen skulle forville seg inn på Torget neste gang bøndene inntar byen bør dere kjøpe ferske smultringer! De var i en kategori for seg selv.



17 mars 2011

Kaninen

jeg har kjøpt meg en kanin 
aner ikke hvorfor
noen ganger er det bare sånn - 
brått og plutselig ut av intet 
er det noen øyne
som ser, så bedende i blikket, 
ber deg instendig: 
ta meg med! 

den er myk og god
med et øre på skakke
likevel har den en alvorlighet over seg
- som om den har opplevd noe 
den kan ikke fortelle 
enten den vil eller ei
men den taler til mitt hjerte
i grønn genser og plysj 

10 mars 2011

Seier'n er VÅR!

Og da snakker jeg ikke bare om Bjørgen og Johaug. Jeg snakker faktisk litt om skole. Og litt om været, som seg hør og bør. Man bør alltid snakke om været. 

En sein kveld på vandring - det lavet ned!
For hva skjer med dét? Vi skriver mars - og det er vååår! Vår i mitt sinn, varme på kinn. Den siste stemmer kanskje ikke. Med mindre du står stuet sammen med 100 andre på en buss i retning Værestrøa kl 07.45. Det er nemlig noe av det beste jeg vet. For alle dere som ikke har oppholdt dere i trøndelag den siste uka; her kommer en oppdatering på værfronten.

I trøndelag kan vi melde om sørøstlig stiv kuling og svært skiftenede skydekke. Perioder med storm og lokale tordenbyger på Rødde. Noen dager kommer nedbøren i form av pissregn, andre dager laver det ned. Dersom du tok sjangsen på å sykle til skolen en dag, risikerer du å måtte grave frem ditt piggfrie kjøretøy innen lunsj. 

Sånn, der var den obligatoriske værpraten over. Nå har vi blitt enige om at det er uforutsigbart å være trønder om dagen, og da er alle fornøyde og nikker tilfreds. God stemning. Tørrprat skal ingen kimse av.

Over til den delen av overskriften som handler om seier. Vi har nemlig levert forskningsrapporten i dag! Jaggu meg føles det som en seier! O happy helg - jeg kan gjøre akkurat det jeg vil i flere dager på rad! So long ekle grupperom 8. Nå gjenstår bare 45 min fremføring, men det er ikke før om en uke. Med andre ord er det et helt liv imellom den og meg. Hvordan feirer man noe sånt? Mitt tips: spise en svær stabel med pannekaker og bacon, for så å ta en halvannen time på sofaen. Med GOD samvittighet kl 14.00 en solfylt torsdag.

Etter en lang vinter vil våren alltid seire!