23 august 2011

Makeover

Etter mange runder med kommode-jakt på finn.no, ga jeg rett og slett opp. Enten var det for langt borte, eller så ble de solgt rett foran nesa på meg. I et familiebesøk slang mamma ut at jeg ønsket meg en kommode, og tanten min sa at: jeg har jo en du kan få! Som sagt, så gjort. Kvelden etter tok jeg turen med trillebår over til nabohuset og hentet min nye, gamle kommode. En typisk, kjedelig furukommode uten særpreg at all. Flott!


Som vanlig har jeg glemt å ta før-bilder. Men knottene viser hvordan fargen var. Etter tre strøk med både grunning og maling (Lady interiørmaling: "Dyp") så den myyye mer meg ut! Og med nye knotter ble den komplett. Om jeg får si det selv, så ble den faktisk finere enn jeg hadde trodd! Knottene er fra Kremmerhuset.

Bildene under er fra mitt nye rom! Er ikke ferdig å innrede enda, så dere får bare se den ene kroken. Digger den gamle døra, den knirker så koselig når den lukkes! Som dere ser er stilen min nokså fargerik, jeg blir så glad av farger :) Liker også ting som er søte og ting som skaper kontraster, sånn som den industrielle klokka. Blir gøy å gjøre det ferdig! Stua begynner også å ta form, så det blir flere blogger fremover.

Uka som kommer blir hektisk, men planen er å få til en tur til Ikea for å kjøpe oppheng til en hylle og skrivepult. Kanskje blir det en loppis neste helg?





 

21 august 2011

En ny start

Nå er jeg tilbake i studiebyen Trondheim. Ikke nødvendigvis heelt klar for et nytt semester, men det kommer seg as we speak. Det har vært en god sommer på flere måter. Ikke det at det har skjedd så mye, men det var kanskje akkurat det jeg har trengt. God tid til å bare tenke på alt som har vært og hvor jeg vil videre. På mange måter blir denne høsten en ny start. Jeg har flyttet inn i nytt hus med tre herlige jenter, jeg har ny bil som virker (har vært et skikkelig stressmoment tidligere) og ikke minst så skal jeg begynne i fulltidspraksis om en uke. Alt er nok en gang nytt og spennende. Hadde en helt super dag i går, møtte så mange nye gode mennesker! Nå begynner jeg for alvor å glede meg :) 

Dette ble den mest dagbok-lignende bloggen på lenge, men jeg er så glad i dag! Forventningsfull til hva det nye året vil bringe med seg. Det er lov å glede seg, det er lov å drømme, er det ikke?

 Noen trives best på gjerdet hvor de kan betrakte livet. Andre velger å leve det!
 

20 august 2011

Jimmy the Jeep



Tadaaaa! 
Min helt egne bil for første gang! Jeg LIKER den <3 

14 august 2011

Nye skatter

God søndag til dere som er innom bloggen! Blir veldig glad for kommentarer :)

Jeg må bare vise dere et par av godbitene jeg har funnet i sommer! Hunden fant mamma på loppis i Lofoten, så den har reist ganske langt;) Koppen er håndlaget, kjøpt på marked i Riga. Den har et fantastisk herlig retromønster og et stort, godt håndtak. Men det blir spennende å se om den er god å drikke av, for den er nemlig firkantet i formen. Bøkene og den fine speilkommoden er mammas ;)




 

12 august 2011

Ripselsk!

Jeg simpelten ELSKER bær! Og rips er en av mine favoritter<3 I går lekte jeg husmor og lagde mine første glass med egenprodusert syltetøy. Og det var jo så enkelt! Godt var det og! Her kommer noen stemningsbilder fra gårsdagen :)



Det gamle plommetreet liker å speile seg i hagedammen :) 


På en hylle over komfyren står oldemors krydderboks, liker den kjempegodt! 




Disse glassene skal det bli herlig å finne frem i høst når det blir kaldt og surt ute! I dag står saftlaging og pai på planen. Noen som har flere tips til hva man kan lage av rips? 
  

08 august 2011

Destination: Riga


Vi overnattet på Clarion Collection Hotel Valdemars, som ligger 5 minutter å gå fra gamlebyen. Et utrolig sentralt hotell, med bare 10 min å kjøre til flyplassen. Grei standard, og veldig gode senger! Vi snorket og sov:) 


Over ser dere Operaen, som lå i en praktfull bygning med en nydelig park rundt. Rett ved siden av renner en elv, med flere stilige broer og skulpturer. Generelt var det mye grønt i sentrum, og parkene var utrolig velholdte. Innimellom var det store lekeparker og blomsterboder, som skapte en trivelig stemning. 


Her er den store St. Peters-kirken i gotisk stil som ruver midt i hjertet av gamlebyen. Den nevnes i skriftlige kilder i 1209, og har blitt godt bevart opp igjennom tidene. Hvis man vil kan ma ta en heis 72 meter opp i tårnet (noe vi angrer på at vi ikke tok oss tid til). Det er tydelig at det er populært å gifte seg i Latvia, vi så veldig mange brudefølger i løpet av helgen vi var der! 

Jeg har funnet meg en erstatning i ferien, like før jeg tok ham med hjem! Sånn vil jeg ha i hagen min.. 

 Når man er på mor og datter-tur er mange kafèbesøk obligatorisk! De kan lage kaffe i dette landet :) På forhånd var vi advart mot variabel kvalitet på maten, men bare en gang fikk jeg noe som ikke var knallgodt. Generelt er vi veldig fornøyde og har spist og drukket godt til alle måltider ;) Deilig å sitte ute til langt på kveld etter den kalde sommeren i Norge.. 


Central Market bestod av flere enorme hangarer som ble bygget i 1930-årene for å romme luftskip. Disse er nå fylt til randen av boder med kjøtt, fisk, ost og krydder. I området rundt finner du alt tenkelig av frukt, grønt, blomster og klær. Her treffer du lokalbefolkningen, og får se litt flere sider av de sosiale forholdene. Likevel var det en utrolig rolig stemning, og ingen maste på oss en eneste gang. Generelt snakker ikke folk til deg før du stiller et spørsmål, og det var utrolig deilig å bare kunne å i fred og kikke.


Vi har forresten shoppet store mengder :) Hadde ikke trodd jeg skulle finne så mye fint, men det gjorde vi gitt! Tror jeg bare prøvte to plagg som ikke passet, alt satt som støpt på meg. Skikkelig problematisk å velge vekk noe når alt passer og koster under 50 kroner. Hehe, jeg har fylt en bag for å si det sånn. Kunne reist tilbake bare for shoppingen jeg! I tillegg til boder var det flere enorme kjøpesentre med massevis av artige butikker. Og prisene var det ingenting å si på.. Kjolen på bildet under koster for eksempel bare 40 kroner ;)



Vi tok toget i ca 30 min (som kostet 10 kr pr pers) ut til Jurmala, en mindre by som består av 13 landsbyer som er sammenslått. Vi var hovedsaklig i Majori, her var det en lang handlegate med koselige uterestauranter og livemusikk. Og best av alt: 33 km med hvit sandstrand! Her var det ikke knapt om plassen ihvertfall :) Litt uheldige med været, men det var en opplevelse uansett! Et billig alternativ til Syden?

 

07 august 2011

Hello Latvia!


En helgetur som gjerne kunne ha vart enda en uke! Mamma og jeg har STORKOST oss fra ende til annen, og vi skulle så gjerne ha vært der minst noen dager til. To og en halv dag har gått med til sightseeing, shopping, restaurantbesøk og avslapping. Hadde aldri trodd at storbyferie kunne være så herlig, men nå begynner jeg virkelig å føle at jeg har ferie! Kommer blogg i morgen med masse bilder :)

04 august 2011

I'm still here

Jeg har vannet ørten blomster de siste ukene!
De siste ukene har bare flydd. Dagene har gått med til jobbing, husarbeid og passing av hester og hund. Alle de stakkars prosjektene mine har vel mer eller mindre stagnert. Men nå er jeg endelig ferdig med årets sommerjobbing! Det skal bli så sykt deilig :) 


I morgen tidlig tidlig går turen til Riga sammen med min kjære mor. Gleder meg til å se hva byen har å by på, særlig siden jeg aldri har vært i Øst-Europa. Har lest litt på nettet og ser ut som at det er masse billige vesker, sko og kunst der. Satser på å gjøre noen skikkelige kupp!


Ellers har jeg gjort noen skikkelige funn i kjelleren her. Huset vi bor i er over 90 år gammelt, og var opprinnelig fullt av skatter. Fremdeles finnes det noen godbiter for fattige studenter som meg! Kommer flere bilder over helgen, både av nye funn og gjør-det-selv prosjekter som er gjennomført ;)

Dette herlige syltetøyspannet fant jeg i kjelleren, det kan brukes til alt fra oppbevaring til blomsterpotte. Den gamle kjøkkenkrakken skal shines opp med litt ny maling og fungere som nattbord i mitt nye hjem :) God helg!